Web Sitesiz Kimse Kalmasın Bu Bizim İşimiz

Bir web sitesi tasarlarken tasarımcılar çoğu zaman işi olabildiğince hızlı bitirmek ister bu yüzden kodlara gerekli özeni göstermez. UI ve UX yapılarına dikkat etmez. Site üzerine gerekli özen gösterilmediği için site kullanıcı tarafından beğenilmez. Kullanıcı çok çabuk sitenizden ayrılmasına neden olur. Google bir kullanıcının sitenizde ne kadar kaldığını analiz eder eğer bir kullanıcı hemen girip çıkıyorsa sitenin faydasız bir site olduğunu düşünerek siteyi üst sıralarda göstermez.

En Sık Yapılan Teknik Hatalar;

Teknik hatalar, daha çok sitenin altyapısıyla ilgilidir. Kullanılan sunucu, sayfaların performansı, sayfa linkleri ve dil desteği yapısı, sayfa yönlendirmeleri, ziyaretçinin anlayamayacağı hata mesajlarının görünmesi (bulunamayan sayfalar, sunucu hataları gibi) başlıca hata konularıdır. Bunun dışında, arama motorları için gereken kodların eksik veya yanlış olması, güvenlik zaaflarının olması, tarayıcıya giden eklenti, metin, kod ve görsellerin çok sayıda ve aşırı büyük olması gibi konular bu alanda yer alır.
Site ana sayfasında boşluklar ya da beyaz alanlar iyi kullanıldığında; anlaşılırlığı artırır, okunabilirliği geliştirip dikkati sağlar. Özellikle sitenin giriş sayfası olan ana sayfasında bu türden beyaz alanların fazla olmaması demek, ziyaretçilerin siteden çabuk sıkılıp çıkmasına sebep olabilir. Sade bir tasarım her zaman uygun olacaktır.

Günümüzde giderek akıllı telefon kullanan sayısı artmıştır. Dünya'da % milyar  insan artık akıllı telefon kullanıyor. Google tarafından son yapılan güncellemelerde mobil uyumluluğun önemi giderek artmış oldu. Google üzerinden yapılan aramalarında yüzde 50’den fazlası mobil cihazlar üzerinden gerçekleşiyor. Nitekim bu noktada da Google mobil siteleri ve mobil uyumlu web tasarımı yani mobil sitelerde kullanıcı deneyimini ön plana çıkarmış oldu. Bu nedenle, markanız için mobil kullanıcı dostu bir web sitesi hazırlamanız zorunludur.

İçerik Karmaşası;
Yapılan araştırmalara göre; site ziyaretçilerinin sitede geçirdiklerini zamanın sadece % 28’ini okumak için harcadığını ortaya koymuş. Bu sebeple, sitedeki içeriğin kısa, öz olmasına dikkat etmek gerekiyor.
Deneyimsiz içerik üreticileri, sadece içerik üretmeye odaklanabilirler. Çoğu zaman, o içeriğin ziyaretçilerin taleplerini, isteklerini ya da sorunlarını çözmeye yardımcı olmasını göz arda edebilirler. Sitenizin UI ve UX kavramlarına dikkat edilerek tasarlanması gerekli.

Siteniz Kurmak İçin Yardıma Mı İhtiyacınız?